Idén is pályázhatnak a tehetséges diákok a DDC ösztöndíjára

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) ösztöndíj-pályázatot hirdet tanulmányi, sport vagy művészeti területen kiemelkedően teljesítő általános- és középiskolásoknak. A havi 8-10 ezer forintos támogatásra október 16-ig lehet beadni a pályázatokat.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogramot több mint két évtizede indította útjára a vállalat. A váci és a beremendi cementgyárak térségében élő fiatalok számára indított kezdeményezés extra támogatást nyújt azoknak, akik a tanulmányaik, a művészetek vagy a sport területén kiemelkedő tehetséget  és teljesítményt mutatnak. Eddig már több mint 1500-an részesültek a támogatásban, amire 120 millió forintot fordított a társaság.

„Az ösztöndíjprogrammal segíteni és egyben motiválni szeretnénk a fiatalokat. Segíteni a kiválasztottakat, hogy kibontakoztathassák a tehetségüket és további sikerekben legyen részük. Motiválni mindenkit, hogy fedezzék fel magukban azt a területet, amelyben jobbak tudnak lenni másoknál és merjék megmutatni a képességeiket. Tavaly 84 tanulónak ítéltük meg a juttatást, de készek vagyunk tovább növelni a számot, ha elegendő pályázó felel meg a feltételeknek” – mutatta be a DDC filozófiáját Molnár Ivett HR igazgató.  

Az idei tanévben a szokásos módon az általános iskolák 7-8. osztályosai, valamint a középiskolások pályázhatnak, amennyiben a kiírásban meghatározott intézményekbe járnak és a tanulmányi átlaguk legalább 4,5. Emellett fontos feltétel, hogy tanulmányi eredményeikkel, művészeti vagy sportteljesítményükkel kitűnjenek a kortársaik közül.

A jelentkezési határidő október 16-a, szerda. A pályázatokat a DDC Ifjúsági és Innovációs Alapítványának kuratóriuma fogja elbírálni és választja ki a támogatásra érdemeseket. Az idei tanévben az általános iskolások havi 8 000 forintos, míg a középiskolások havi 10 000 forintos ösztöndíjat kaphatnak.

A Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíjprogram részletei honlapunkon olvashatók.

Tehetség Ösztöndíj

DDC Tehetség Ösztöndíj átadó Vác 2024

DDC Tehetség Ösztöndíj átadó Vác 2024.

DDC Tehetség Ösztöndíj átadó Siklós 2024

DDC Tehetség Ösztöndíj átadó Siklós 2024.